Prijava

PINK FIGHTER

Pink Fighter je kombinacija kardio vadbe in borilnih veščin ob spremljavi glasne glasbe. Cilj vadbe ni, da iz vas naredi pretepača ampak vam ponudi odlično vadbo za celotno telo brez fizičnega kontakta, pri kateri se priučite še pravilne tehnike gibanja in udarcev Muay Thai-a ob udarjanju na boksarsko vrečo, vse to ob spremljavi glasne »muzike«. Je zabavna, koristna in primerna za vse, za popolne začetnike, rekreativce, športnike, starejše, mlajše, praktično za vso populacijo, ki želijo shujšati ali učvrstiti svoje telo. Glede na to, da imamo kot klub zelo veliko tekmovalnih izkušenj z borilnimi veščinami se bomo osredotočili tudi na pravilno tehniko, ki se uporablja za samoobrambo.

Kaj pa je Muay Thai (Tajski boks?)
Pink Fighter ponuja vadbo za celotno telo, kjer se izboljša fleksibilnost, koordinacija in ravnotežje telesa. Ob natančnem in močnem izvajanju ročnih udarcev se krepi in povečuje mišični tonus zgornjega dela telesa, ročne mišice postanejo in izgledajo čvrsteje. Ob udarjanju z nogami, kjer se uporabljajo tudi kolena se učvrstijo noge, zadnjica, ter trebušne mišice. Ob pravilnem in močnem izvajanju vseh udarcev se znatno učvrsti trup telesa, zaradi česar se vsakodnevna opravila izvajajo veliko lažje. Pink Fighter vadba pripomore tudi pri izboljšanju srčno-žilnega oz. kardiovaskularnega sistema, saj je resnično vadba, kjer je srčni utrip vadečega večino časa privzdignjen. Da pa to še ni vse, Pink Fighter vadba odlično poskrbi za znižanje stresa in agresije, saj le to preusmeri oz. »izprazni« ob udarjanju na boksarko vrečo.

Kaj lahko od vadbe pričakujem oz. kako poteka?
Vadba Pink Fighter poteka 60min. Vadeči se na vadbo pripravijo tako, da si pred pričetkom roke zaščitijo z bandažami oz. povoji za borilne veščine. Na začetku to seveda ni obvezno, je pa zaželeno, saj je cena bandaž relativno nizka (5-10€) in poskrbi za zaščito členkov in zapestja. Ko se osvojijo osnove lahko vadeči udarjajo vedno močneje in v tem primeru za zaščito uporabljamo boksarske rokavice(20-100€). Različne modele rokavic in bandaž boste lahko testirali na vadbi. Vadbo začnemo z ogrevanjem in raztegovanjem, ki ji sledi razlaga tehnike udarcev, katere se ta dan uporabljajo pri vadbi. Nadaljuje se z intervalnim izvajanjem različnih kombinacij udarcev na boksarsko vrečo ob povezovanju z različnimi vajami za moč, eksplozivnost, motoriko, seveda ob spremljavi glasne glasbe. Vadbo pa zaključujemo z ohlajevanjem in raztegovanjem.

Kaj se bom naučil-a?
Prva stvar, ki se je boste naučili je pravilni »stance« oz. borbeni stav, ki poveča stabilnost oz. ravnovesje pri izvajanju udarcev. Naučili se boste kako se pravilno premikati v položaju, kjer lahko najhitreje in stabilno odreagirate – izvedete udarec. Od udarcev se boste naučili pravzaprav vse kar se uporablja pri »stand up« borilnih veščinah, direkti, krošeji, upercuti, udarci s komolcem, kolenom, nogami, krožni udarec itd. Se pravi naučili se boste tudi različne tehnike, ki se uporabljajo za samoobrambo.

NOVICE S FACEBOOKA

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

DOGODKI

Trenutno ni novih dogodkov